Csudai Korny

Ecommerce Expo 2019 Magyarország

Olvasási idő: 4 minutes

Mikor és hol?

2019. 01. 24-én néhányan a csapatunkból az Ecommerce Expo konferencia immáron 4. évadát látogathatták meg Budapesten. A találkozó nagyon felcsigázott minket, mivel tudtuk, hogy olyan témákról fog szólni, ami mindannyiunkat érint és ez a nap azért van, hogy megtanítsanak velünk valamit. Így hát nem haboztunk: a jegyünk pár percen belül már a kezünkben is volt.

Olvasd el, milyen jó is volt nekünk!

A konferencia valóban színvonalas volt. A szemináriumok és előadások hat helyiségben zajlottak, összesen 43 előadással. Mindenki könnyedén kiválaszthatta, mikor hova igyekszik majd az új ismeretek után. Dönteni viszont már nem volt ilyen egyszerű, mivelhogy az egyes témák hihetetlenül érdekesnek bizonyultak.
Néha olyan érzésünk volt, milyen szuper lenne nekünk is egy Hermione-féle csodálatos nyaklánc, aminek segítségével egyszerre lehettünk volna több helyen :D. Szívesen megfordultunk volna tehát még egyszer ennyi előadáson is, de persze így sem panaszkodhatunk! Mindenki közülünk megtalálta azt, ami a legközelebb áll a szívéhez és természetesen a munkájához. A hab a tortán pedig, hogy megosztottuk egymással a tapasztalatainkat és az újonnan megszerzett tudást (nálunk a cégben ez már csak így megy 🙂 ).

De térjünk csak vissza az idei Ecommerce Expohoz. Az előadások szuperek voltak, ahogy már hangsúlyoztam, ami természetesen a kiemelkedő szakemberek érdeme.

Mit tanultunk meg az Ecommerce Expo 2019-en?

Elsajátíthattuk a legújabb trendeket a design kapcsán, a Facebook-kampányok témájában és a szociális hálózat jövőjét illetően. Sőt, nem hiányozhatott a Facebook kisöccse, az Instagram sem.
Úgyszintén okosabbak lettünk megszámlálhatatlanul sok ismerettel az e-mail marketing és a pop up terén, de szó esett az automatizációról és annak előnyeiről is.
Mivel mi magunk a magyar piac felé is orientálódunk, a kollégák élvezték az előadás magyarországi webshopot érintő részét is a kiváló UX-ről és az egyéb fontos dolgokról, ami a webet érinti.
A copywriting sem maradhatott ki. Azt kell, hogy mondjam, a magyar piac jóval nyitottabb, mint a mi, szlovákiai részlegünk. Az emberek nem sértődnek meg, ha csak egy kis nyomást helyezünk rájuk szóban és markánsabban fogalmazunk. Itthon ugyan ehhez a szinthez még fel kell nőnünk, ám még így is szívesen raktároztam el mindazt, amit a jövőben kihasználhatok.

Néhány szuper tipp

Bemutatunk néhány hasznos eszközt és megoldást, melyekről a konferencián szereztünk tudomást.

OptiMonk

Az OptiMonk egy csodás “overlay pop-up” megoldás a weboldalak és webtulajdonosok számára. Segítségével lekötheted azon ügyfelek figyelmét, akik el akarnák hagyni az oldalad. A pop up segítségével olyan érdekes ajánlatot kínálhatsz fel, mint egy kupon, egy ingyenes tudásanyag, vagy valamilyen egyéb ajándék, cserébe ha például feliratkoznak az adott hírlevélre.

Jó hír, hogy az OptiMonk segítségével összekapcsolhatsz egyes kampányokat is.
Tehát ha egy ügyfélnél megjelent egy bizonyos pop-up, akkor őt már biztosan nem akarod ugyanazzal az ablakkal zavarni. Ez esetben már csak emlékezteted majd az adott ajánlatra, csak valahogyan másképp.
Az OptiMonk még több megoldással rendelkezik, mint ahogyan itt szétírtuk. Ennek segítségével helyes információt adhatsz megfelelő időben a megfelelő ügyfélnek.

Conversific

Conversific megkönnyíti az internetes üzletek tulajdonosainak életét. Segít optimalizálni a marketingköltségeket, a termékek elrendezését és azok szegmentációját a vásárlók felé. Integrálja és elemzi a különböző adatokat: a látogatók és a keresések adatait, a szociális háló reklámainak adatait, a hírlevelek kampányának eredményeit és természetesen az összes internetes üzlet adatait az adott rendszerben. A Conversific immáron három fő webshop rendszerbe is integrálva van, melyek a nemzetközileg közkedvelt Shopify motor, a díjmentes WooCommerce motor és a ShopRenter csúcsmotor Magyarországon.

Az Ecommerce Expo 2019 kapcsán találkoztunk jól ismert szolgáltatásokkal is, melyek Szlovákiában is futnak, csupán bizonyos esetekben ugye más név alatt. Például a csomagkuldo.hu nálunk a zasielkovna.sk link alatt fut. Aki esetleg még nem ismeri, ennek a szolgáltatásnak köszönhetően a megrendelés már akár a második napon átvehető az egyes átvételi pontok valamelyikén, melyet maga a megrendelő választ ki.

Továbbá találkozhattunk a Smartsupp-al is. A Smartsupp egy élő csevegés a weboldalak és az elektronikus üzletek számára, mely lehetővé teszi a kommunikációt a weboldal látogatóival reális időben. Az ügyfelek így megszólíthatják a cégedet azonnal, kapcsolati információk kikeresése nélkül. A chat implementációja emelheti a megrendeléseket és a látogatók elégedettségét egyaránt.
Úgyszintén részt vettek a konferencián a Dognet emberei is. A Dognet célja ugyanis egy olyan közösségi felület kialakítása a hirdetők és publikálók számára, melyben hatékony helyettesítőt találnak a PPC vagy a CPT kampányaiknak. A publikálók rendszeresen közzéteszik tippjeiket arra vonatkozóan, hogyan a leghatékonyabb kihasználni az affiliate kampányokat. Ezek mind a szlovák mind a magyar piac felé orientálódnak.

Reméljük tetszett az idei bemutatónk az Ecommerce Expo-ról. A mi kis “kiruccanásunkat” abszolút nem sajnáljuk, és már most tudjuk, hogy jövőre is elfoglalunk néhány széket az előadó-helyiségekben. Minduntalan többet szeretnénk megtudni, hogy folyamatosan fejlődhessünk és mindezt értetek tesszük!
Tehát ha szükséged van segítségre a marketinggel vagy a webbel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal, szívesen állunk rendelkezésedre!

Csudai Korny
Csudai Korny

Latest posts by Csudai Korny (see all)

Hozzászólások