Marcinkó Adrián

10 online eszköz amit ki kell próbálnod

Olvasási idő: 4 minutes

Az Egyesült Államok 50 legelismertebb dizájnere között számon tartott KhoiVinh vezetésével érdekes kutatást folytattak a dizájnerek (web és UX)  által használt online és offline grafikai eszközök között és talán nem meglepő módon arra a következtetésre jutottak hogy a Photoshop népszerűsége folyamatosan csökken.

A világ 200 országából több mint 4000 résztvevővel készült kutatásban bizonyítást nyert, hogy a dizájnerek hajlandóak új eszközöket használni, amennyiben azok egyszerűsítik és gyorsítják munkafolyamataikat.

Lássuk azokat a programokat amelyeket mindenképpen ki kell próbálnod az idei évben:

Atomic

Az Atomic eszköze interaktív prototípusok készítésében segítség a profi grafikusok számára, webes és mobil app felületek tervezésében lehet hasznodra. Böngészőből elérhető egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik, támogatja a Mac és PC felhasználókat is.

atomic_screen

foto: Atomic

Ceros

Ha infografikákat, elektromos könyveket, mikro oldalakat vagy bannereket szeretnél létrehozni ebben a Ceros biztosan segítségedre lesz. Számos funkciója hasznos eszközzé teszi a marketingesek és dizájnerek mindennapos munkája során.

ceros_screen

foto: Ceros

ProtoSketch

Ügyes és praktikus eszköz vektoros grafikák létrehozására és editálására iPad-en. Kezelőfelülete lehetővé teszi logók vagy akár komplett weboldal és mobil app grafikák létrehozását, iPad támogatásának köszönhetően akár az utazásunk során is dolgozhatunk terveinken.

protosketch_screen

foto: forbes.com

Floid

Jelenleg csak Mac gépekre elérhető, de a hamarosan minden eszközön és platformon élérhető lesz. A prototípus készítés élményét igyekszik magasabb szintre emelni, számos hasznos funkcióval rendelkezik, tehát egy próbát biztosan megér.

floid_screen

foto: forbes.com

Fuse

Célja segíteni a designer – fejlesztő közti együttműködést natív appok létrehozásánál. Lehetővé teszi az egyidejű tervezést és fejlesztést több eszközön, teljesítmény optimalizálást és az összes iOS és Android funkció elérhetőségét. Nálunk a közeljövőben minden bizonnyal kipróbálásra kerül.

fuse_screen

foto: Fuse

Vectr

Egy újabb online grafikai editor, szintén ingyenes ami ugye mindenképpen előny, illetve elérhető letölthető Mac aplikáció formájában is. Egyszerűen és kellemesen használható, lehetőség van megosztani a munkánkat ismerőseinkkel, akik valós időben láthatják a változtatásainkat.

vectr_screen

Foto: Vectr

Picktorial

Profi, egyszerű és intuitív software Mac felhasználók részére. Többek között RAW formátumú képekkel élőben dolgozni. Jelenleg beta verzióban használható.

picktorial_screen

foto: Picktorial

Figma

Cloud alapú forradalmi újdonság (lesz), ami egy olyan munkafelületet biztosít neked, ahol a projekted az ötlettől a végső megvalósításig meg tudod csinálni együttműködve a fejlesztővel. Jól hangzik, de ha bele akarsz lesni hogyan működik jelenlegi fázisában akkor fel kell iratkoznod a várólistájukra.

figma_screen

foto: Figma

UXPin

Ezt talán be sem kell mutatni, hiszen aki komolyabban foglalkozik designnal és UX-el biztosan találkozott már vele. Jó hír viszont hogy nemrég bejelentették hogy teljesen áttervezik a kezelőfelületét. Az új verzióra már fel lehet iratkozni, hajrá.

uxpin_screen

foto: UXPin

Gravit

Böngészőben futó ingyenes aplikáció, ami segít a legújabb trendeknek megfelelő grafika elkészítésében. Bevallom még nem próbáltam, de a weboldaluk alapján igéretesnek tűnik. Ja, és persze ingyenes!

gravit_screen

foto: Gravit

Forrás: Forbes.com

 

 

Marcinkó Adrián

Marcinkó Adrián

Már több mint 10 éve a munkám a hobbim is, kezdtem mint grafikus és webfejlesztő, aztán jött az online marketing és projektmenedzsment, jelenleg pedig egy lelkes csapatnak igyekszem jó vezetője lenni, akit nyitott minden digitális újdonságra.
Marcinkó Adrián

Latest posts by Marcinkó Adrián (see all)

Hozzászólások